Bestelformulier

Om de WO I – herdenkingen waardig af te sluiten geeft Heemkring “de Semse” twee omvangrijke boekwerken uit, die dieper ingaan op de gevechten en het leven onder de bezetter in onze eigen voormalige deelgemeenten.

werkdokument kaft WO I boek lagen

Een eerste boek is van de hand van Axel Nees en Jona Broothaers:“ZEMSTENAARS IN DE GROOTEN OORLOG”. In dit lijvige werk werden alle feiten, gegevens, beeldmateriaal, getuigenissen en documenten gebundeld die bijeengebracht werden voor de felgesmaakte WO 1-tentoonstelling, die de Semse inrichtte in 2014. Aan de hand van ooggetuigenverslagen van dorpelingen, Belgische en Duitse militairen en oorlogsjournalisten worden de felle gevechten op Zemstse bodem gereconstrueerd. Door metaaldetectie werden de frontlijnen en loopgraven-concentraties in kaart gebracht.

kaftvoorstel jeroen militairen WOI één

Het tweede boek is van de hand van Jeroen Walsschaerts. In“GROOT-ZEMSTSE SOLDATEN IN DE GROOTEN OORLOG 1914-1918″ bundelde hij de militaire dossiers van de 610 mannelijke inwoners van de Zemstse deelgemeenten die tijdens de Eerste Wereldoorlog onder de wapens geroepen werden. Het boek wil echter méér zijn dan een loutere oplijsting van namen. De soldatenlevens hebben elk hun dramatiek, en getuigen van de nietigheid van het individu in de chaotische, allesomvattende Wereldbrand.

 

 

Vanaf 13 juni zal de prijs 16 € bedragen. Bestellen kan door middel van het invullen  van het hiernavolgende bestelformulier. Bij ontvangst van de bestelling sturen wij je een bevestigingsmail met de betalingsgegevens.

De boeken zullen vanaf 13 juni beschikbaar zijn in de Staminee van de Semse. Indien  gewenst sturen wij de boeken op je postadres voor een bijkomende kost van 6 € per boek.

Bij problemen of bij een foute bestelling gelieve zo vlug mogelijk de beheerder te verwittigen via “Contact”.