Boek Elewijtse Historische Kronieken

Elewijtse historische kronieken

Aantal bladzijden: 84

Afmetingen: 21cm x 29,7cm

Gewicht: 276 g

Kostprijs: 19€ (3€ port- of bezorgingskosten inbegrepen)

Auteur: Bert Vanhorenbeeck

Omschrijving

Dit boek behandelt twee belangrijke gebouwen uit mijn geliefde Elewijt, waarvan één reeds verdwenen is.

Ik maakte destijds kennis met de heer en  mevrouw Maison, de nieuwe eigenaars van het kasteel “het Steen”, of liever “het Rubenskasteel”, zoals men hier zegt.
Zij wilden met het organiseren van allerlei activiteiten de belangstelling voor de kunst van de beroemde schilder vergroten. Als coördinator van die evenementen groeide onze samenwerking daarbij uit tot een intense vriendschap. Meer en meer geraakte ik geboeid door de geschiedenis van het domein en diens toenmalige bewoners; het werd een echte hobby. Toen mij onlangs gevraagd werd er een boek over te schrijven, ging ik daar graag op in.

Gezien mijn achtergrond, eerst werkzaam bij de RTT, maar syndicaal actief, werd ik aangezocht als permanent vertegenwoordiger van het ACV bij de BRT en de RTB. Zo kwam ik in contact met de mediawereld en de audio-visuele sector in het bijzonder. Uiteindelijk werd ik nationaal persattaché. Recent deed ik ook opzoekingen naar dat andere, in dit boek behandelde belangrijke Elewijtse gebouw, het verdwenen witte kasteeltje “Rerum Novarum”.