Tentoonstellingen

Ontdek onze tentoonstellingen: klik hier

Onze permanente tentoonstellingen zijn op afspraak te bezoeken door groepen, scholen of individueel.

Er is een gemakkelijke toegang voor blinden en slechtzienden. In samenwerking met het blindeninstituut, trachten we om zoveel mogelijk van onze collecties, aan te passen voor mensen met een visuele en/of fysieke beperking.

De beleving- en ervaringswereld voor alle bezoekers staat steeds centraal. Wij zorgen steeds voor een professionele begeleiding, voor zowel de visueel minder bedeelden als gewone bezoekers.

De toegang is steeds gratis.

BOS VAN AA

De nu verlaten zandgroeve aan het kanaal leverde een schat aan fossiel materiaal. Beenderen van o.m. mammoeten, wolharige neushoorns, … vertellen ons wat meer over de geschiedenis van Zemst.

DE ROMEINSE VICUS VAN ELEWIJT NA HET BEGIN VAN ONZE JAARTELLING

Aan de hand van gebruiksvoorwerpen, diorama’s en een deskundige uitleg wordt een beetje inzicht gegeven in het dagelijks leven van onze voorouders in de eerste drie eeuwen (en een half).

DE RIJKSWACHTBRIGADE VAN HOFSTADE

Aan de hand van uniformen, uitrustingsstukken, miniaturen, gendarmen, voertuigen en documenten wordt een stukje vervlogen geschiedenis beschreven.

DE MIDDELEEUWEN

Dankzij Miel Pardon uit Eppegem bezit “de Semse” sinds kort ook een brok middeleeuwse geschiedenis. Miel laat ons kennismaken met zijn vondsten uit de Dijle.