Boek Groot-Zemstse soldaten van den grooten oorlog 1914-1918

Groot-Zemstse soldaten van den Grooten Oorlog 1914-1918

Aantal bladzijden: 125

Afmetingen: 21cm x 29,7cm

Gewicht: 390 g

Kostprijs: 19€ (3€ port- of bezorgingskosten inbegrepen)

Auteur: Jeroen Walschaerts

Omschrijving

Jeroen Walschaerts: Gedurende de herdenkingsjaren is er veel geschreven over onze Belgische militairen in de Eerste Wereldoorlog. Deze soldaten worden de dag van vandaag, met recht, nog altijd geëerd. Maar wat met de soldaten uit onze eigen gemeenten? Ook zij verdienen dezelfde eer. 

Met deze publicatie heb ik een deel van onze lokale geschiedenis proberen te ontdekken. Door middel van vele opzoekingen, ben ik in staat geweest om een groot aantal soldaten terug te vinden. Hun geschiedenis heb ik verwerkt in deze publicatie.  Voor deze publicatie heb ik een onderscheid moeten maken. De term ‘Groot-Zemstse soldaten’ kan veel betekenen. Daarom heb ik besloten om mijn onderzoek in twee categorieën op te delen. De mannen die in Groot-Zemst geboren zijn en de mannen die voor de oorlog in Eppegem zijn komen wonen. Natuurlijk kan het onderzoek nog verder uitgebreid worden. Dit heb ik we bewust niet gedaan om toch een degelijk overzicht te kunnen behouden. Ze worden wel vermeld in de publicatie. 

Dit schrijven is voor alle duidelijkheid geen volledig naslagwerk, het kan nog altijd zijn dat er Groot-Zemstse soldaten zijn waarvan we op dit moment geen weet hebben.