Boek Soldaten uit Zemst bij de Amerikaanse luchtmacht

Soldaten uit Zemst bij de Amerikaanse luchtmacht

Aantal bladzijden: 96

Afmetingen: 21cm x 29,7cm

Gewicht: 303 g

Kostprijs: 19€ (3€ port- of bezorgingskosten inbegrepen)

Auteur: Benny Vleminckx

Omschrijving

Auteur Benny Vleminckx: “Mijn vader en onze buurman konden boeiend vertellen over hun belevenissen als soldaat tijdens de jaren veertig van vorige eeuw. In het derde studiejaar van de gemeentelijke basisschool van Zemst-Laar maakte ik bovendien kennis met de enthousiaste manier van lesgeven van onderwijzer en heemkundige Roger Van Kerckhoven. Dat was in begin van de jaren zeventig en de geschiedenislessen van “Meester Roger” maakte grote indruk op mij.

Deze cocktail van aangename jeugdherinneringen zorgde er voor, dat ik van jongsaf uitermate geïnteresseerd raakte in alles wat met de Tweede Wereldoorlog te maken heeft. Naast mijn beroepsbezigheden binnen de scholengemeenschapKatholiek Onderwijs Vilvoorde VZW, vond ik stilaan het moment gekomen om zelf geschiedkundig onderzoek te doen naar de belevenissen van de lotgenoten van mijn vader.

Velen zullen dan ook verrast opkijken, als blijkt dat in de periode 1945-1946 verschillende Zemstenaars hun legerdienst vervuld hebben bij de Amerikaanse Luchtmacht. Dit boek is een ode aan hen, en een meer dan terechte erkenning voor het werk dat zij hebben geleverd.”